دانش بنیان ها با استفاده از فناوری بومی چاپگرهای سه بعدی یک ساختمان ساختند
به گزارش وبلاگ درخشان 92، فناوری چاپ سه بعدی از حوزه هایی است که با همگرایی فناوری هایی مانند مواد و ساخت پیشرفته فراوری محصولات منحصر به فرد را سرعت داده است.
به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ درخشان 92 به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به تازگی، فعالان فناور شرکت دانش بنیان نیک فناوران ظهور شفق مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستا فراوری چاپگرهای سه بعدی ایران ساخت گام گذاشتند و پیروز شدند نخستین ساختمان را به روش چاپ سه بعدی در محل این پارک علم و فناوری احداث نمایند.
با توسعه فناوری احداث سازه های ساختمانی به روش چاپ سه بعدی در کشور، صنعت ساخت و ساز شتاب بیش تری خواهد گرفت. فناوری چاپ سه بعدی، زمینه ساز تحولی جدی در آینده است و رسوخ آن صنایع گوناگون را دست خوش تحولی اساسی می نماید.
با افزایش فراوری از طریق فناوری چاپ سه بعدی در چند سال گذشته، تعداد اندکی از کشورهای توسعه یافته، قادر به فراوری طرح هایی با پیچیدگی و ابتکار بیش تر شده اند. چاپ سه بعدی یک طرح اولیه کامپیوتری دارد و چگونگی ساخت نیز بصورت لایه لایه است.
جسم نهایی از چیده شدن این لایه ها بر روی یکدیگر بدست می آید. اما کاربرد های چاپگرهای سه بعدی بسیار بیشتر از خلق اجسام هنری و تزیینی است. چاپ سه بعدی سازه های ساختمانی، تقریباً امکان ساخت بنای هر سازه ای با معماری های گوناگون را فراهم نموده است. به طوری که فراوری یک نمونه از سازه در این روش از تمامی شیوه های سنتی تفکیک و به شکلی نوآورانه، با سرعت و شتاب بیش تری انجام می گردد.
پیشرفت صنعت ساختمان با فناوری چاپ سه بعدی
یک چاپگر سه بعدی ساختمان سازی، دستگاهی است که می تواند با سپردن یک لایه مثل بتن به لایه دیگر، خانه ها را بسازد. از جمله مزایای پرینتر سه بعدی در صنعت ساختمانی، کاهش زمان ساخت، کاهش ضایعات ساختمانی، کاهش هزینه ها، قابلیت ساخت سازه های منحنی شکلی و امکان طراحی های متفاوت را فراهم نموده است.
استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در صنعت ساخت وساز هنوز به عنوان یک فناوری نوپا در دنیا مطرح شده است در حال حاضر نیز در بعضی از کشورها مانند آمریکا، چین، روسیه و بعضی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و عمدتاً با هدف نمایش این فناوری به کار گرفته شده است.
فناوری چاپ سه بعدی ایران ساخت
با توجه به نقش و اهمیت دستیابی به دانش و فناوری ساخت بنای چاپ شده به صورت سه بعدی و ورود دانش و فناوری آن به کشور توسط شرکت دانش بنیان نیک فناوران ظهور شفق، ایجاد اولین سازه سه بعدی پرینت شده در خاورمیانه در دستور کار دفتر نوآوری و کسب و کارهای نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نهاده شد.
برای اجرای طرح پایلوت این فناوری برای اولین بار در ایران، در مجاورت با فضای دانشگاهی، ضمن هماهنگی با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای ایجاد سازه، پایلوت اجرای طرح به متراژ 20 متر مربع آغاز شد.
پس از آغاز فراهم کردن مقدمات اولیه پروژه ، نصب و مونتاژ دستگاه، ربات و تأمین مواد اولیه از اواسط فروردین ماه امسال، ساخت سازه در تاریخ 22 اردیبهشت ماه امسال همزمان با فرارسیدن عید سعید فطر به اتمام رسید و آماده بهره برداری شد.
ساخت نخستین خانه سه بعدی با فناوری بومی
در حال حاضر این شرکت توانسته است فناوری چاپ سه بعدی ساختمان را با استفاده از بتن مخصوص که برای نخستین بار در کشور ایران ساخت شده است، محقق کند.
در این روش نوآورانه، احداث بناهایی که فرآیندی وقت گیر و هزینه بر است، با یاری فناوری چاپ سه بعدی و فرآورده بتن ساخته شده در کشور، فرایند احداث با سرعتی حداکثر تا 10 برابر روش پیشین انجام می گردد.
موادی که در این خانه به کار رفته از نظر ایمنی، راحتی و انعطاف پذیری دارای استاندارد بالایی است، ضایعاتی در حد صفر دارد و در برابر محدودیت های غیر قابل پیش بینی نیز از مقاومت لازم برخوردار است.
دفتر نوآوری و کسب و کارهای نوین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این طرح فناورانه در قالب ارائه تسهیلات به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران حمایت نموده است تا یکی از اولویت های اصلی در این حوزه یعنی فناوری چاپ سه بعدی توسعه پیدا کند.
منبع: خبرگزاری فارس