روستاهای اطراف تهران؛ تنفس هوایی بکر و تازه در حوالی تهران پردود

به گزارش وبلاگ درخشان 92، روستاهای اطراف تهران محل مناسبی برای تفریح و دوری از ترافیک، کار، ازدحام و آلودگی با سکوت، سبزی و طراوت، هوای پاک و برخورد نزدیک با طبیعت است.

روستاهای اطراف تهران؛ تنفس هوایی بکر و تازه در حوالی تهران پردود

.

سرزدن به روستاهای اطراف تهران برای مرکز نشینانی که هر روز با دود و دَم دست وپنجه نرم می کنند، غنیمتی بزرگ است. هر چقدر هم که شیفته زندگی مدرن باشید، نمی توانید نسیم تازه و بوی خوش طبیعت را دوست نداشته باشید. روزهایی از ماه و سالتان را برای عوض کردن ترافیک، کار، ازدحام و آلودگی با سکوت، سبزی و طراوت، هوای پاک و برخورد نزدیک با طبیعت کنار بگذارید. در ادامه از روستاهای اطراف تهران می خوانید و با تعدادی از آن ها آشنا می شوید. البته برخی کمی دورتر از اطراف و حوالی تهران هستند؛ ولی طی کردن هر مسافتی برای ملاقات با آن ها کاملاً می ارزد.

روستای کردان

کردان روستای خوش آب وهوایی در 15 کیلومتری کرج است. اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم، کردان از توابع شهرستان ساوجبلاغ است. این روزها، کردان طرف داران زیادی پیدا کرده است که مشتاقانه در آخرهفته ها و اوقات تعطیل، خود را از تهران و کرج یا حتی شهرهای دیگر به آن می رسانند. معروفیت و آوازه این روستای زیبا به خاطر استقبال زیادی که از آن به عمل می آید، به شعرها و ترانه های به شدت معاصر (سلطان و کردان را به خاطر دارید؟؟) هم راه پیدا کرده است.

در هر حال، آب وهوای خوب این مکان و ساخت وساز ویلاهای مجلل و زیبا باعث شده که روستای کردان محبوب و محبوب تر گردد. رودخانه ارتفاعات کهر در این روستا سبزی و خرمی خاصی به آن داده است. درختان کهنسال و باغ های زیبا، امکان کوه نوردی، زیارت امام زاده حسین از نوادگان امام سجاد که در بنایی قدیمی از دوران سلجوقیان مدفون است و محوطه زیبا و معنوی اطرافش باعث می شوند که از کردان آرام و زیبا از سوی افراد مختلف شهرهای گوناگون استقبال گردد.

روستای آهار

یکی دیگر از روستاهای اطراف تهران که دیدن آن در تعطیلات به شدت توصیه می گردد، روستای آهار است. آهار در شمیران واقع شده است و هوای بی نظیر و باغ های بزرگش از آن مکانی دلربا برای تمدد اعصاب می سازد. باغ های گیلاس و آلبالوی آهار باعث می شوند که لحظاتی از گشت وگذار در آن، شما را به تصویری سبز و رویایی در یک کارت پستال ببرد.

اگر قصد سرزدن به روستای آهار را دارید، هر فصلی می تواند مجذوب کنندهیت های خودش را داشته باشد؛ اما اردیبهشت و آبان چیز دیگری است و اگر در این دو ماه راهی روستای آهار شوید، از دیدن زیبایی های طبیعی این روستای آباد سیر نخواهید شد. به فاصله 2 ساعت از روستای آهار، روستای شکراب وجود دارد که جهت دل انگیز پیاده روی را برایتان فراهم می کند.

جهتی که در آن، درختان زیبای میوه همراهی تان می کنند و اگر دوست داشته باشید، امکان بازدید از مقبره هایی قدیمی متعلق به دوران قاجار هم برایتان فراهم خواهد بود. این مقبره ها مربوط به دو تن از بزرگان روستا به نام های طاهر و زاهد هستند. رودخانه و آبشاری کوچک هم در این روستا وجود دارد و گشت وگذار در آن می تواند روحیه تان را برای چند ماه مملو از شور طبیعت و تازگی هوایی ناب کند.

روستای افجه

حالا که تهران شلوغ و سیاه شده است، باید گاهی برای خودتان گریزگاه هایی پیدا کنید که دریچه ای از زیبایی و سفیدی را مقابل چشم هایتان می گذارند. روستای افجه هم از روستاهای اطراف تهران در لواسان است. افجه دیدنی زیاد دارد. برای مثال، دشت هویج آن بسیار دیدنی است. البته اگر انتظار دارید که با مزرعه هویج روبه رو شوید، در اشتباه هستید. این دشت بسیار سبز و زیباست؛ اما خبری از هویج در آن نیست.

گفته ها حاکی از آن است که در گذشته های دور، مزارع هویج در آن برپا بوده است؛ اما در حال حاضر از هویج های افجه فقط نامی برای این دشت به جای مانده است. دوست داران کوه و کوه نوردی هم در روستای افجه اوقات بسیار خوشی را سپری خواهند کرد. قله هایی مانند مهرچال، ساکا، آتشکده و یخچال در این روستا وجود دارد که پیمودن و فتح شان خوشایند خواهد بود.

افجه و باغ های افرا و گردویش در کنار درختان زییای آلبالو و البته آبشارهای کوچک و دیدنی اش می تواند مکانی ایدئال برای دوری از شلوغی های شهر باشد. یکی از نکات مجذوب کننده درباره روستاهای اطراف تهران این است که در کنار زیبایی های طبیعی مختلفی که دارند، نشانه و اثری از تاریخ هم در آن ها دیده می گردد. در افجه هم حمامی تاریخی وجود دارد که به دستور شاه عباس ساخته شده است. قلعه ساکا هم از همان دوران صفوی در افجه به جای مانده که دیدنش خالی از لطف نیست.

روستای برغان

روستای برغان هم در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است. تابستان و بهار برغان جان می دهد برای گشت وگذاری چندروزه و استراحت در هوای لطیف و خنکی که مانند حریری نرم به دورتان می پیچد. از بهار تا اوایل پاییز، برغان بسیار زیبا و خوش آب و هوا می گردد. این روستای کوچک و دیدنی پر از باغ های میوه است. آلوی برغانی معروف و خوشمزه هم دیگر مشخص است که از محصولات این منطقه به شمار می رود. گذر رودخانه سنج از آن هم به رویایی ترشدنش کمک شایانی می کند.

در برغان هم می توان شاهد آثار تاریخی از گذشته های دور بود. برای مثال، پل برغان از آثار ملی ایرانی است که در زمان صفویان در این روستا بنا شده یا مسجد برغان هم دیدنی تاریخی دیگری است که قدمتش به حوالی 500 سال پیش بازمی گردد. کتیبه ای بر سردر این مسجد واقع شده است که بر قدمت تاریخی اش صحه می گذارد.

اگر راهی برغان شدید، حتماً آلوی معروف این خطه را خریداری کنید. از سوغاتی های معروف دیگر این روستا می توان به عسل، توت و لبنیات محلی اشاره کرد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، آلوی برغانی و بستنی محلی این روستا که در آن از همین آلو استفاده می گردد در فهرست میراث فرهنگی ملی ایران ثبت شده اند.

روستای فیلبند

روستای فیلبند را با اغماض فراوان در شمار روستاهای اطراف تهران جای داده ایم. چرا؟ چون این روستا در استان مازندران و بابل زیبایش واقع شده است. اما از آنجا که در سال های اخیر، استقبال افراد و تورهای گردشگری از سمت تهران به این روستا بسیار زیاد بوده است، تصمیم گرفتیم که آن را هم در این مقاله معرفی کنیم. از فیلبند و زیبایی هایش هرچه که بگوییم، کم گفته ایم.

سفر به سرزمین ابرها اگر بخشی از یک رویای شیرین نیست، پس چیست؟ اگر از بابل به سمت فیلبند بروید، جهتی پرپیچ و خم روبه رویتان خواهد بود؛ اما اگر از سمت جاده هراز بروید و آمل، جهتی سرراست تر و راحت تر را طی خواهید کرد. اما چرا فیلبند را باید دید؟ فیلبند روستایی کوچک و مرتفع است که از ابرها هم بالاتر واقع شده است و با رفتن به آن می توانید، اقیانوسی از ابرهاینمناک را زیر پایتان احساس کنید.

برای سفر به فیلبند باید تابستان را انتخاب کنید و از خنکی و زیبایی آن نهایت استفاده را ببرید. دشت سبز و بارانی که رنگین کمانی شورانگیز در پی آن ایجاد می گردد، صحنه هایی نیستند که هر جایی و هر زمانی به راحتی پیدا کنید. پس اگر دوست دارید که سفر بروید و از تهران ملتهب و تار برای چند روز دور شوید، روستای فیلبند را به فهرست نقاط گردشگری اطراف تهران اضافه کنید.

در فصل های سرد نمی توان راهی فیلبند شد. چون به شدت سرد و پربارش می گردد و اصلاً بازدید از آن خطرناک هم خواهد بود. خانه های محلی زیبا در طول بهار و تابستان به مسافران اجاره داده می شوند تا اوقات خوشی را بر فراز ابرها بگذرانند.

روستای چناقچی علیا

روستای چناقچی علیا هم متعلق به استان مرکزی و در حوالی ساوه است؛ اما می تواند گزینه ای مناسب برای سفر تهرانی ها هم باشد. این روستا هم زیباست و با صلیب سبزش معروفیت زیادی پیدا کرده است. کنجکاوید که بدانید صلیب سبز چیست؟ این روستا طبیعتی کوهستانی دارد. درختان گردوی فراوان آن به همراهی کوه هایش منظره ای زیبا شبیه صلیب را پدید می آورند.

آبشار چناقچی علیا هم آبشاری 30 متری است که در تمام فصول سال مجذوب کنندهیت هایی خاص دارد. در تابستان و بهار که طراوات و خنکی تقدیم طبیعت می کند و در زمستان ها هم که یخ می زند و به یک افسانه بدل می گردد. در روستای چناقچی می توانید شاهد حضور کلیسایی قدیمی هم باشید. این کلیسا از خشت، چوب و آجر ساخته شده و. تا اینجا فهمیدید که روستای چناقچی علیا رودخانه و آبشاری زیبا دارد، بنایی قدیمی و مذهبی در آن پابرجاست و کوهستانی سبز و درختان گردویی افراشته در آن قابل ملاقات هستند.

حالا بهتر است از غذاهای محلی و سوغاتی های مجذوب کنندهش هم بگوییم تا دریابید که این روستا چقدر ارزش دیدن دارد. قالی و قالیچه های روستای چناقچی علیا بسیار ارزشمند و زیبا هستند. دوست داران صنایع دستی حتماً از این دست بافته ها استقبال خواهند کرد. در کنار قالی ها، خرید خشکبار خوشمزه و فتیرهای محلی هم مجذوب کنندهیت هایی دارد که نباید نادیده بگیرید.

غذاهای محلی این خطه شامل خورشت کنگر، کرفس و اسفناج می گردد. کله جوش و کپمه هم از گزینه های دیگر هستند. اگر شانس خوردن این غذاهای محلی را در سفر به چناقچی علیا از دست دادید، دست کم سعی کنید که دستورهای آن ها را از محلی ها بگیرید و در بازگشت به خانه، حال و هوای روستا را به خانه بیاورید.

سخن آخر درباره روستاهای اطراف تهران

گاهی باید از شهر دل کند و خود را به جاده هایی سپرد که مقصدشان طبیعت و زییایی ناب طراواتی دست نخورده است. هیچ چیز مانند ارتباط با طبیعت نمی تواند شوق زیستن را در دل مان بارور کند. گاهی شلوغی، آلودگی و ازدحام زندگی شهری طوری از ادامه جهت دلزده مان می کند که احساس می کنیم در دوری باطل از بی هدفی، روزها را در جهت کار، خانه، خواب به شب می رسانیم.

آشنایی با روستاهای اطراف تهران می تواند برای چند روز و حتی یک روز هم که شده، ریه هایمان را از هوایی تازه پُر کند، اجازه بدهد که در میان باغ ها و دشت های سبز و وسیع کودکی کنیم و با معاشرت با طبیعت، روح مان را جلا بدهیم. برخی از گزینه هایی که در این مقاله آورده ایم، دورتر از سایرین هستند و دقیقاً در حوالی تهران قرار ندارند؛ اما دسترسی به آن ها از مرکز ساده است و آن قدر زیبایی دارند که طی کردن مسافت کمی طولانی را برای رسیدن به آن ها به بزرگی خودتان ببخشید.

روستاهای اطراف تهران پر از باغ های زیبای میوه، آب وهوای خوش و البته دیدنی هایی تاریخی هستند. یعنی با سفر به آن ها با یک تیر به چند نشان می زنید و می توانید طبیعت، تاریخ و تفریح را در کنار هم داشته باشید. اگر تابه حال تجربه سفر به یکی از این روستاهای اطراف تهران را دارید، حتما درباره شان برایمان بنویسید.

منبع: کجارو / rahbal.com

به "روستاهای اطراف تهران؛ تنفس هوایی بکر و تازه در حوالی تهران پردود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستاهای اطراف تهران؛ تنفس هوایی بکر و تازه در حوالی تهران پردود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید