احتمال کاهش جراحی های غیراورژانس برای ایجاد تخت خالی در بیمارستان ها

به گزارش وبلاگ درخشان 92، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به فرایند افزایشی موارد بستری در بیمارستان های تهران طی 10 روز اخیر، گفت: اگر قرار باشد فرایند به همین شکل ادامه داشته باشد باید فکری کنیم که اعمال الکتیوی که در بعضی مراکز انجام می گردد، کاهش یابد تا ظرفیت تخت خالی ایجاد کنیم.

احتمال کاهش جراحی های غیراورژانس برای ایجاد تخت خالی در بیمارستان ها

دکتر نادر توکلی در گفت وگو با وبلاگ درخشان 92، با اشاره به اینکه حدود 70 بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران است، گفت: بیمارستان های خصوصی، خیریه، دولتی دانشگاهی و بیمارستان های وابسته به نهادهای مختلفی مانند تامین اجتماعی، ارتش و... همگی شامل این 70 بیمارستان می شوند. طبق برنامه ریزی که در شرایط فعلی اجرا شده است، تنها بیمارستان های تک تخصصی هستند که پذیرش بیمار مبتلا به کرونا ندارند. مثلا پذیرش فرد مبتلا به کرونا برای درمان کرونا در بیمارستان ارتوپدی شفا که تک تخصصی است اتفاق نمی افتد؛ البته در صورتی که فردی مجبور به انجام اعمال جراحی ارتوپدی باشد و از قضا تست کرونایش مثبت باشد، آن وقت با رعایت پروتکل های بهداشتی، عمل او انجام می گردد.

وی اضافه نمود: بیمارستان های تک تخصصی دیگر مانند بیمارستان تک تخصصی ترمیمی در یوسف آباد، بیمارستان روانپزشکی ایران، بیمارستان سوختگی مطهری و... ماموریت پذیرش بیمار کلی ندارند. سایر بیمارستان ها کار پذیرش بیماران کلی را انجام می دهند. بعضی مراکز نیز مراکز ریفرال هستند، یعنی حالت ارجاعی دارند و بیماران بدحال تر برای بستری به آنجا مراجعه می نمایند. در سطح شبکه های اطراف شهر تهران مانند رباط کریم، شهریار و بهارستان سه بیمارستان داریم و آنها نیز از آن جایی که تک بیمارستان شهر هستند، الزام به پذیش بیمار دارند.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران، با بیان اینکه بیمارستان های وابسته به نهادهای خاص مانند تامین اجتماعی و نیروی مسلح نیز بیمه شدگان خود را پذیرش می نمایند، ادامه داد: از سوی دیگر برای بیمارستان های خصوصی هم تعداد مشخصی از بستری در نظر گرفتیم که بیمار مبتلا به کرونا را بستری می نمایند.

وی با اشاره به اینکه اکنون عمده ترین قضیه این است که بیشتر مراجعات به بیمارستان ها مشکل چندانی ندارند، اظهار کرد: به عنوان مثال فرد با علائم خفیفی مانند تک سرفه، تب خفیف و... به مراکز درمانی مراجعه می نمایند که به این عزیزان با مسائل سرپایی توصیه می کنیم به مراکز 16 ساعته مراقبتی بهداشتی مراجعه نمایند. این مراکز که پزشک نیز در آنها حضور دارد، اقدامات لازم برای بیمار را به خوبی انجام می دهند و همین کار سبب می گردد مراکز اصلی بیمارستانی کمتر درگیر شوند. البته زمانی هم هست که فردی با تنگی نفس واضح، علائم شدید، بی حالی و... روبرو است که بهتر است این افراد به بیمارستان ها مراجعه نمایند.

توکلی با بیان آنکه تا یک سوم مراجعات بیمارستانی، بیماران سرپایی هستند، اعلام کرد: در سه ماه اول شیوع کرونا فرهنگی وجود داشت که تا جایی که می گردد بیماران به بیمارستان ها مراجعه ننمایند، بنابراین، فرهنگ ارجاع به بیمارستان ها نیز با توجه به اینکه گستردگی و انتشار عفونت به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی بیشتر شده است، باید اصلاح گردد. ماندن در خانه برای عدم آلودگی به ویروس همچنان اولویت بسیار مهمی است.

وی با ابراز تاسف از اینکه تبی برای انجام تست تشخیصی کرونا در بین مردم افتاده است که درست نیست، توضیح داد: کسانی که علامت ندارند لازم نیست تست PCR گران قیمت انجام دهند. ممکن است بسیاری از افراد به مراکز درمانی برای دریافت خدمات درمانی مراجعه نمایند، لزومی ندارد فکر کنیم انجام تست PCR برای فردی که قرار است مثلا خدمت دندانپزشکی بگیرد یا عمل جراحی انجام دهد، الزامی است. انجام تست بار هزینه ای بالایی دارد و هیچ تضمینی هم ندارد که اگر امروز جواب این تست منفی شد فردا نیز منفی باشد. رعایت نکات بهداشتی، عدم حضور در مراکز پر تجمع، فاصله گذاری اجتماعی و.... همچنان از نکات مهم است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه بیمارستان سفید کرونا نداریم، بیان نمود: این یعنی ویروس کرونا هرجایی وجود دارد. یکی از دستوراتی که برای مراکز درمانی اصلی صادر نموده ایم این است که ورودی این بیماران مجزا باشد. متاسفانه طی 10 روز گذشته آمار افزایشی موارد بیماری را داشتیم و اگر قرار باشد فرایند به همین شکل ادامه داشته باشد باید فکری کنیم که اعمال الکتیوی که در بعضی مراکز انجام می گردد، کاهش یابد تا ظرفیت تخت خالی ایجاد کنیم.

وی اضافه نمود: خوشبختانه عدم پذیرش بیماران بد حال مبتلا به کرونا را در بیمارستان ها شاهد نیستیم و بیماران سرپایی هم می توانند از مراکز 16 ساعته خدمات بگیرند؛ هرچه بیماران سرپایی به بیمارستان ها مراجعه ننمایند بهتر است.

توکلی با اشاره به اینکه توزیع بیماران میان بیمارستان های تابعه دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی یکسان است، ادامه داد: از این رو در مجموعه دولتی فرایند بستری در تخت های بیمارستانی دولتی یکسان است و توازن نیز برقرار است. در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایران حدود 3100 تخت دانشگاهیِ دولتی داریم و حدود 7 هزار تخت غیر دانشگاهی در مراکز خصوصی، خیریه، عمومی غیر دولتی و وابسته به نهادهای خاص داریم که بخشی از این تخت ها نیز پذیرش بیمار کرونایی دارد.

وی در پاسخ به این سوال که اوج پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان های تابعه این دانشگاه علوم پزشکی چه زمانی بوده است، اظهار کرد: یک پیک اساسی دراواخر تعطیلات عید نوروز داشتیم تا اینکه در مدت اخیر نیز در پیک بستری بیماران قرار گرفتیم. یکی از تصمیماتی که اتخاذ شده این است که کمیته های ترخیص را در بیمارستان ها راه اندازی کنیم تا هر روز شرایط بیماران را بستری نمایند تا بیمار بی مورد در بیمارستان ها نماند. از سوی دیگر آنالیز هایی نیز برای راه اندازی مراکز نقاهتگاهی در دست آنالیز است که بیمارانی که حال بهتری دارند امکان انتقال شان به مراکز نقاهتگاهی وجود داشته باشد. البته این به معنای ترخیص بیماران بدحال نیست.

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران، درباره تاب آوری سیستم درمانی و نیروی انسانی در شرایط سخت بحران کرونا، تاکید نمود: اگر مردم رعایت ننمایند و قوانین سخت گیرانه نگردد، اوضاع بسیار بد خواهد بود. با توجه به شرایط موجود امیدواریم مقامات رسمی با هماهنگی هایی که با ستاد کرونا دارند بتوانند جلوی فعالیت خیلی از اماکن مانند استخرها، باشگاه ها و... را بگیرند. وقتی در جامعه دیده می گردد همه مکان ها برای فعالیت باز هستند این دید را از نظر ذهنی در افراد ایجاد می گردد که چندان موازین بهداشتی را رعایت ننمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "احتمال کاهش جراحی های غیراورژانس برای ایجاد تخت خالی در بیمارستان ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احتمال کاهش جراحی های غیراورژانس برای ایجاد تخت خالی در بیمارستان ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید