بهترین نقشه ها برای طراحی حمام های کوچک و بزرگ

به گزارش وبلاگ درخشان 92، بخش های مختلف یک ساختمان در کنار هم طراحی شده و اگر همه چیز مطابق میل پیش برود باید در نهایت نتیجه کار دلنشین باشد. حمام یکی از اساسی ترین قسمت های ساختمان است که باید توجه زیادی به آن داشت. برخی افراد تمام تمرکز خود را روی آشپزخانه و اتاق های اصلی می گذارند. از طرفی در برخی خانه ها به دلیل مساحت اندک، جای کافی برای حمام مناسب نیست. در این مطلب نقشه هایی را برای طراحی حمام های کوچک و بزرگ بررسی خواهیم کرد و نحوه کشیدن این نقشه ها نیز می پردازیم.

بهترین نقشه ها برای طراحی حمام های کوچک و بزرگ

نحوۀ طراحی حمام های کوچک و بزرگ

با اینکه نقشه ساختمان را مهندس می کشد اما طراحی محل تعبیه وان، دوش، روشویی و توالت را می توانید خودتان انجام داده و با مهندس در میان بگذارید. ابتدا همه چیز را روی کاغذ بیاورید. اولویت شما چیست؟ بعد از اولویت بندی قاعدتاً یک مساحت معین و ابعاد حمام و سرویس بهداشتی در اختیار خواهید داشت. اگر مطمئن نیستید در این خصوص با مهندس ساختمان مشورت کنید.

قبل از هر چیز پلان حمام و سرویس بهداشتی را روی کاغذ بیاورید. آنچه اهمیت دارد و روی طراحی شما مؤثر خواهد بود را معین کنید. برای مثال پنجره، تهویه، در و دیگر بخش ها نیز باید معین باشند. سپس مقیاس هرکدام را معین کنید. اندازه لگن دستشویی، محدوده حمام و دوش، اندازه وان و دیگر بخش ها را نیز یادداشت کنید.

اندازه پلان باید کوچک باشد و با اندازه های واقعی تفاوت دارد لذا برای خود مقیاس معینی معین کنید. برای مثال هر 10 سانتی متر طول واقعی را روی پلان 1 سانتی متر در نظر بگیرید. بدین ترتیب هر متر از حمام 10 سانتی متر خواهد شد و روی یک برگ کاغذ می توان آن را جای داد.

محل اشیاء و بخش های مختلف را با سلیقه خود جابجا کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. فضای کافی بین بخش ها را از قلم نیاندازید. همچنین در نظر داشته باشید که حمام باید فضای کافی برای 2 نفر داشته باشد لذا این مسأله را در نظر داشته باشید.

می توانید برای تغییر جایگاه هرکدام و رسیدن به طرح ایده آل، شکل هرکدام از بخش ها را روی کاغذ برش داده و به سلیقه خود جابجا کنید تا مجبور نباشید هر بار طرح جدیدی رسم کنید.

در ادامه چندین نقشه متفاوت برای طراحی حمام های کوچک و بزرگ را با همدیگر بررسی خواهیم کرد.

نقشۀ حمام کوچک بدون دوش

اگر حمام شما کوچک است بهتر است بین وان و دوش یکی را انتخاب کنید. در غیر این صورت هیچ کدام به اندازه کافی فضا نخواهند داشت. در این صورت بخش های اصلی شامل وان، لگن دستشویی و روشویی است.

بهتر است وان در مرکز حمام قرار بگیرد و روبروی در ورودی باشد. اگر اندازه حمام به قدری نیست که بتوان این طرح را در آن پیاده کرد می توانید اندازه های کوچکتر وان را امتحان کنید. قبل از انتخاب وان نیز حتماً با مهندس ساختمان مشورتی داشته باشید. وزن برخی از وان ها هنگام پر شدن بسیار بالاست و باید از آستانه تحمل حمام اطمینان حاصل کنید.

در صورتی که وان خود را کنار دیوار قرار می دهید از قلم نیاندازید که فضای کافی برای تمیز کردن پشت آن باقی بگذارید. انتخاب کاشی های مناسب، کف زیبا و اشیاء تزئینی هم روی ظاهر بهتر حمام تأثیر بسزایی خواهد داشت.

نقشۀ حمام کوچک با دوش

اگر حمام شما به اندازه ای بزرگ است که می توانید از وان های بزرگتر با دوش استفاده کنید، این نقشه برای شما ایده آل خواهد بود. اندازه وان های خانوادگی تقریباً 2 برابر دیگر وان ها است و دارای دوش هستند. بدین ترتیب نیازی به اختصاص فضای مجزا برای دوش نیست و حمام شما جمع و جورتر خواهد شد.

در این نقشه بهتر است وان شما در گوشه حمام قرار بگیرد. در غیر این صورت فضای حمام به کلی تلف خواهد شد.

حمام کوچک بدون وان

اگر با وان میانه خوبی ندارید و دوش دریافت را ترجیح می دهید کار دشواری نخواهد بود. کافی است جای وان را با دوش عوض کنید. در این مورد بهتر است طول محدوده دوش را در عرض حمام و در یکی از گوشه ها انتخاب کنید. فضای دوش را نیز می توان با یک شیشه مات از سرویس بهداشتی جدا کرد.

نقشه حمام بزرگ با وان و دوش

استفاده از دوش و وان به صورت مجزا انتخاب بیشتر افراد است. با این وجود این نقشه فضای بیشتری نیاز دارد و حمام شما باید بزرگتر باشد. اگر فضای حمام شما به اندازه کافی بزرگ است می توانید از 2 عدد روشویی استفاده کنید. بخصوص اگر کودک داشته باشید صبح زود هنگام رفتن سر کار و مدرسه 2 عدد روشویی واقعاً ضروری خواهد بود.

برای مرتب کردن لوازم و استفاده بهینه از فضا نیز چند عدد قفسه کوچک تهیه کنید. قفسه ها در حمام فضای بسیار بیشتری به شما می دهند و ظاهر مرتبی نیز به حمام می بخشند.

نکات مهم در طراحی حمام

  • همان طور که بحث شد نقشه خود را با مهندس ساختمان در میان بگذارید تا از عدم تخطی از قوانین ساخت و ساز مطمئن شوید.
  • در ورودی توالت نباید مستقیم به آشپزخانه، اتاق نشیمن یا نهارخوری باز شود.
  • اگر منزل شما تنها یک سرویس بهداشتی دارد، باید از بیشتر بخش های منزل (و نه تنها خواب) قابل دسترسی باشد.
  • تهویه را از قلم نیاندازید. بخصوص اگر حمام شما پنجره ندارد این مورد باید در اولویت قرار بگیرد.
  • برای تهیه لوازم الکتریکی نظیر لامپ با متخصص مربوطه صحبت کنید. درجه حفاظت لوازم الکتریکی باید مناسب محیط حمام باشد.

به این مقاله از خبرنگارن چه امتیازی می دهید؟

منبع: هومینگ

به "بهترین نقشه ها برای طراحی حمام های کوچک و بزرگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین نقشه ها برای طراحی حمام های کوچک و بزرگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید