مطبوعات و نشریات موزه ملک، برگ هایی از تاریخ ایران
به گزارش وبلاگ درخشان 92، مطبوعات و نشریات به جا مانده از دوران گذشته در موزه ملک به نمایش در آمده اند. با خبرنگاران نگاه کنید تا با هم نگاهی به آن ها بیندازیم.
موزه ملک یکی از بزرگ ترین موزه های ایران است که در آن مجموعه های مختلفی از دوران مختلف تاریخی نگهداری می گردد. از درب ورودی موزه ملک که وارد شوید، اولین مجموعه ای که خواهید دید، مجموعه ای از کتاب ها، نشریات و مطبوعات تاریخی ایران است که در این گزارش ضمن آشنایی با تالار ورودی، نگاهی هم به برخی از این نشریات می اندازیم. با گزارش تصویری وبلاگ درخشان 92 همراه باشید.
تالار ورودی موزه ملک، با معماری ایرانی - اسلامی
اثر سرو دوست که از کتاب های قدیمی از کتابخانه هایی به جز کتابخانه موزه ملک ساخته شده است.
سازنده اثر می گوید تعداد زیادی کتاب را به این کتابخانه اهدا کردند که عمری بیش از بیست سال عمر داشتند. این کتاب ها در بین کتاب هایی که به جاهای مختلف اهدا شده بوده، خواهانی نداشته اند و فقط برای تخمیر قابل استفاده بوده اند. اما خالق این اثر، آن ها را به این اثر هنری زیبا تبدیل نموده است.
در قسمتی از تالار هم کتاب هایی با چاپ های نفیس قرار داده شده است.
کتاب عناصر حوادث، چاپ 1295 هجری قمری در بمبئی، چاپ سنگی
الف النهار، ناشر: مدرسه دارالفنون، سال نشر: 1314 هجری قمری، تهران، موضوع نسخه: داستان های کوتاه فرانسوی
الف و بای مصور طرح تازه، محل نشر: تهران، سال نشر: 1303 هجری قمری، موضوع نسخه: کتاب درسی (از اولین کتاب های درسی به منظور آموزش الفبا به بچه ها در دوره قاجار)
روزنامه حکیم الممالک، ناشر: میرباقر تهرانی، سال نشر: 1286 هجری قمری، موضوع نسخه: سفرنامه ناصرالدین شاه به خراسان (از اولین سفرنامه های شاهان قاجار که به چاپ رسیده است.)
تاریخ جهانگشای نادری، محل نشر: تبریز، سال نشر 1288 هجری قمری، موضوع نسخه: تاریخی
مرآت البلدان ناصری، محل نشر: تهران، ناشر: دارالطباعه دولتی، سال 1295 هجری قمری، موضوع: تاریخ (از مهمترین کتاب های شناخت شهرها و کشور در زمان قاجار که از طریق ریاست اداره انطباعات آن دوران نوشته شده است.)
آیا شما قبلا از این مجموعه تماشا نموده اید؟ نظر خود را با وبلاگ درخشان 92 و خوانندگان ما در میان بگذارید.
منبع: کجارو