آشنایی با سه غذای محبوب در اهواز

به گزارش وبلاگ درخشان 92، هویت هر شهر و منطقه ای تنها با آداب و رسوم رایج میان مردمان آن شناخته نمی گردد بلکه موارد دیگری مانند غذاهای سنتی و محلی نیز می تواند در این موضوع تاثیرگذار باشد. نکته مهم در رابطه با غذاهای محلی اهواز طعم تند آنها است چرا که در بیشتر غذاهای این شهر از فلفل و ادویه های تند و تیز استفاده می گردد. در هر صورت با این اوصاف نمی توان از غذاهای لذیذی همانند ماهی شکیبا تنوری اهواز غافل شد.

آشنایی با سه غذای محبوب در اهواز

کوفته جنوبی، غذایی محبوب و خوشمزه در اهواز

کوفته، یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که احتمالا با شنیدن نام آن، به یاد کوفته تبریزی می افتید؛ اما باید بدانید که کوفته در هر شهری از ایران به شکلی متنوع طبخ می گردد و کوفته جنوبی، یکی از خوشمزه ترین نسخه های آن است. کوفته جنوبی با طعم ترش یا ملس با سسی پر ادویه و تمر هندی درست می گردد و بیشتر در میان هموطنان عرب زبان، محبوب است.

جالب است بدانید که در گذشته برای اینکه کوفته وا نرود آن را داخل هاوان می ریختند و می کوبیدند ولی امروز با یاری چرخ گوشت یا غذاساز این کار خیلی آسان شده است.

مواد لازم برای 4 نفر:

400 گرم گوشت چرخ نموده

3 قاشق غذاخوری تمر هندی

یک قاشق مرباخوری رب انار

70 گرم گردو آسیاب شده

2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی

3 عدد پیاز پوست کنده

25 گرم خلال بادام

2 قاشق غذاخوری شکر

نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم

طرز تهیه کوفته جنوبی

یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را خوب بگیرید. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده، گردو آسیاب شده، ادویه ها و آرد نخودچی مخلوط کنید و ورز دهید تا منسجم شوند. سپس مایه کوفته را 50 بار داخل کاسه بکوبید. از مایه کوفته به میزان گردو بردارید و در دست گرد کنید. کوفته ها را در یک دیس بچینید و در داخل یخچال قرار دهید تا استراحت نمایند.

دو پیاز دیگر را خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری را به پیازها بیفزایید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه بلند گردد. در ادامه دو لیوان آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش آید.

کوفته ها را از یخچال بیرون آورید و در سس کوفته بچینید. خلال بادام از قبل خیس شده را نیز در سس کوفته بریزید تا در حین پخت کوفته، نرم شوند. پس از گذشت نیم ساعت از پخت کوفته ها، تمر هندی صاف نموده، رب انار و شکر را در یک کاسه مخلوط کنید و به کوفته بیفزایید. کوفته جنوبی شما پس از حدود 20 تا 30 دقیقه آماده است. برای سرو اجازه دهید تا سس کوفته غلیظ گردد.

امگشت

امگشت از دیگر غذاهای سنتی اهواز است که بیش تر در میان اعراب شهر رواج دارد و از برترین نوع ماهی تن، یعنی ماهی کباب، در پختش استفاده می گردد. ماهی نمک سود شده، پیاز، سیر و ادویه های مخصوص، مواد اولیه این غذای خوشمزه هستند. این غذای خوشمزه را کنار پلو نوش جان کنید.

خرما پلو

خرما پلو یکی از غذاهای اصیل و مقوی اهوازی است که می توان آن را برای وعده سحر یا افطار در ماه مبارک رمضان سرو کرد. خرما پلو، یک غذای مجلسی و فوق العاده لذیذ برای سرو در مهمانی ها نیز است که با مواد مختلفی درست می گردد.

این غذا را می توان با گوشت چرخ نموده یا گوشت مرغ، خرما، برنج، کره، زعفران و ادویه درست نموده و با کشمش پلویی، زرشک، پیاز داغ، خلال پسته و بادام تزئین کرد.

مواد لازم برای 4 نفر:

200 گرم خرما

500 گرم سینه مرغ

4 یا 5 پیمانه برنج

روغن و کره به میزان لازم

زعفران دم نموده به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

کشمش پلویی، زرشک، پیاز داغ، خلال پسته و بادام برای تزئین

طرز تهیه خرما پلو

ابتدا خرماها را از وسط و بدون متلاشی کردن، برش بزنید و هسته آن ها را دربیاورید. سپس کره را در یک تابه میانه گرم کنید و خرماها را در آن تفت دهید تا پوست آن ها براق گردد. خرماهای سرخ شده را گنار بگذارید. برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و نمک خیس کنید. آب برنج را خالی کنید و برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید. پس از نرم شدن مغز دانه های برنج، آن را آبکش کنید. ته قابلمه، نه دیگ سیب زمینی بگذارید و برنج را روی آن بریزید تا روی شعله ملایم گاز با دم کنی، دم بکشد.

در همین حین، سینه مرغ را به قطعات هم میزان برش بزنید. یک تابه را روی حرارت بگذارید و پس از داغ شدن در آن روغن بریزید تا گرم گردد. سپس تکه های مرغ را با میزان مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغ ها طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر می خواهید از ران مرغ برای تهیه این غذا بهره ببرید، آن ها را با ادویه جات بپزید یا سرخ کنید. پس از سرخ شدن تکه های مرغ، شعله گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا مرغ برای 15 تا 20 دقیقه بپزید. برای سرو، برنج را در دیس بکشید. سپس روی آن را با مرغ، خرمای تفت داده شده، کشمش و زرشک سرخ شده، خلال پسته و خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید.

منبع: گردشبان

به "آشنایی با سه غذای محبوب در اهواز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با سه غذای محبوب در اهواز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید