طرز تهیه خورش عدس؛ به سبک طالقان و گیلان

به گزارش وبلاگ درخشان 92، خورش عدس سبز یکی از خورش های مقوی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک وعده غذایی سالم و کامل می تواند حسابی شما را سر ذوق بیاورد. طرز تهیه آن هم بسیار راحت است. از طرف دیگر عدس به عنوان ماده اصلی این غذا، سرشار از خاصیت و مواد معدنی است و خیالتان راحت است که با این غذا بدن خود را، هم با پروتئین گیاهی، هم با پروتئین حیوانی و هم با کربوهیدرات تغذیه می کنید. خورش عدس یا مرجو خورش، غذای اصیل شهرستان طالقان و گیلان به شمار می رود و می توانید آن را در کنار خوراک عدسی در برنامه غذایی خود قرار دهید. در ادامه طرز تهیه مرجو خورش یا خورش عدس سبز طالقان و گیلان با مرغ یا گوشت و بدون گوشت را بخوانید.

طرز تهیه خورش عدس؛ به سبک طالقان و گیلان

مواد لازم

گوشت گوسفند: 300 گرم

عدس: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

پیاز: 2 عدد

سیب زمینی: 1 عدد

الو بخارا: 10 عدد

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

آبغوره: به میزان دلخواه

نمک و فلفل: به میزان لازم

دارچین و زردچوبه: به میزان لازم

زعفران دم نموده: 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه خورش عدس طالقان

از شب قبل عدس ها را خیس و آب آن را چندبار عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد. آلو ها را در مقداری آب خیس کنید. سیب زمینی ها را بشویید و بعد از پوست دریافت به صورت نگینی، خرد و سرخ کنید.

پیاز ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. آن ها را در تابه ای با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی گردد. به آن زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ گردد. گوشت ها را به صورت مکعبی خرد کنید، به پیاز ها اضافه و حرارت را کم کنید. اجازه دهید گوشت با پیاز و زردچوبه سرخ گردد. دارچین را به همراه فلفل اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا هم، رنگ باز کند و هم طعم خامی آن گرفته گردد.

بعد از حدود 3 دقیقه، به مواد درون قابلمه، آب جوش اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و بگذارید گوشت به خوبی بپزد. بعد از 30 دقیقه سیب زمینی های سرخ شده، عدس و آلوی آبکشی شده را اضافه کنید. در 15 دقیقه پایانی پخت خورش عدس، به آن آبغوره و زعفران دم نموده اضافه کنید. نمک غذا را در همین مرحله و بعد از پخت عدس و گوشت اضافه کنید.

بعد از پخت خورش عدس، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. می توانید روی خورش عدس را با پیازداغ و چند پر جعفری تازه تزیین کنید.

فوت و فن های طرز تهیه خورش عدس طالقان

*در دستور اصلی طرز تهیه خورش عدس، باید از گوشت گوسفندی استفاده کرد، اما می توانید آن را با مرغ هم جایگزین یا به طور کلی حذف کنید.

*از آبغوره نیز به جای آبلیمو می توان استفاده کرد.

*مرجو خورش را هم می توان با برنج و هم با نان در وعده ناهار یا شام سرو کرد.

*اگر می خواهید مرجو خورش مقوی تر و خوش طعم تری داشته باشید از آب قلم به جای آب در طرز تهیه خورش عدس بهره ببرید.

طرز تهیه موجو خورش گیلانی و مازندرانی

مرجو خورش گیلانی و مازندرانی نیز طرز تهیه مشابه مرجو خورش طالقان دارد با این تفاوت که در آن از گردوی خرد شده و سبزی معطر نیز استفاده می گردد. گردو و سبزی در مراحل پایانی به خورش مرجو اضافه می شوند.

به جای رب گوجه هم از رب انار می توان استفاده کرد. بعضی افراد حتی به جای رب انار از کشک استفاده می نمایند. می توانید هر بار با یکی از آن ها (کشک یا رب انار) درست کنید.

بنا به طبع خودتان، می توانید به جای پیاز از سیر بهره ببرید و گوشت را هم از دستور پخت مرجو خورش گیلانی حذف کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه خورش عدس؛ به سبک طالقان و گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش عدس؛ به سبک طالقان و گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید