توصیه های تغذیه ای وزارت بهداشت برای روز های آلودگی هوا

به گزارش وبلاگ درخشان 92، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اینکه در زمان آلودگی هوا با گرد و غبار و ریزگرد ها چه غذا هایی بخوریم توضیحاتی ارائه کرد.

توصیه های تغذیه ای وزارت بهداشت برای روز های آلودگی هوا

به گزارش مهر، احمد اسماعیل زاده گفت: مدتی است که کشور درگیر معضل آلودگی هوا با ریزگرد ها است. یافته های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است. بسیاری از اجزای ریزگرد ها تحریک نماینده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه، بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند.

وی اضافه نمود: ریزگرد ها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و التهاب را در بدن تحریک نموده و باعث کاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدان های مایع پوششی ریه می شوند که در پی آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر ابتلاء به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می نماید.

اسماعیل زاده ادامه داد: لذا دریافت غذا ها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریز گرد ها یاری نمایند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام اینکه برای سلامت خود و سلامتی ریه ها باید توصیه های بهداشتی را رعایت کرد، گفت: میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد بهره ببرید. مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، زردآلو، آلو، طالبی، موز، انبه اکیداً توصیه می گردد. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا (که در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد) هستند که به بدن یاری می نماید تا اثرات مضر ناشی از ریزگرد ها کاهش یابد.

اسماعیل زاده بیان داشت: میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C بخورید. پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همانند اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه ای و پیاز را در روز های آلودگی با ریزگرد ها بیشتر مصرف کنید.

وی ادامه داد: مصرف جوانه ها و آجیل های گیاهی را در روز های آلودگی هوا در اولویت قرار دهید. انواع جوانه ها، مغز های آجیلی و تخم آفتابگردان حاوی ویتامین E بالایی هستند که می تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت یاری کند.

اسماعیل زاده توضیح داد: ماهی، گردو و خرفه بیشتر مصرف کنید: این مواد غذایی امگا 3 خوبی دارند که می تواند در حفظ سلامت ریه ها مؤثر باشند. از مصرف سبزیجات خانواده کلم غافل نشوید: کلم بروکلی، گل کلم و کلم برگ ماده ای دارند که می تواند به فرایند حذف سموم و پیشگیری از سرطان یاری کند. یافته های تحقیقاتی حاکی از آن است که مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبار های استنشاق شده بر ریه را تا حد چشمگیری کاهش می دهند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: هندوانه، پیاز، تخم مرغ و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید، این غذا ها حاوی ماده ای هستند که به تقویت ریه ها و کاهش خلط در ریه یاری می نمایند.

اسماعیل زاده اضافه نمود: مکمل ویتامین D مصرف کنید. ویتامین D به عنوان تقویت نماینده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد؛ بنابراین از شرایط ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون مطلع شوید و در صورت کمبود حتماً با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D بهره ببرید.

وی با اشاره به اینکه زردچوبه دارای کورکومین است که باعث بهبود عملکرد ریوی می گردد، بنابراین در تهیه غذا ها حتماً از زردچوبه بهره ببرید، گفت: بعلاوه ضروری است مراقب وزن خودمان باشیم. چاقی و اضافه وزن باعث ایجاد التهاب و فشار بر ارگان های بدن به خصوص قلب و ریه می گردد و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد نماینده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگرد ها ضعیف کند.

اسماعیل زاده در انتها گفت: اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما درگیر این مشکل است، برای رهایی از این مشکل و آسیب کمتر در برابر ریزگرد های موجود در هوا به کارشناسان و متخصصین تغذیه در محل زندگی خود مراجعه کنی

منبع: فرارو

به "توصیه های تغذیه ای وزارت بهداشت برای روز های آلودگی هوا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های تغذیه ای وزارت بهداشت برای روز های آلودگی هوا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید